Сушилни за зърно


Сушилни тип LI


Сушилните са изработени от висококачестена поцинкована ламарина. Нашите сушилни прилагат технология с постоянно циркулиране на топъл въздух, който се подава от горелка разположена в горивна камера в долната част на съоръжението. Топлият въздух се засмуква от вентилатор.

Вертикалните сушилни тип LI  са разделени на три зони (изброени от горе надолу):

зона за зареждане
зона за сушене
зона за охлаждане

Принципът на работа е следният.    

Зърното се подава през горният отвор на сушилнята посредством лентов транспортьор или шнек и попада в зоната за зареждане. В тази секция има датчик следящ нивото на зърното, задавайки темпото на зареждане. След това по гравитация зърното се спуска в зоната за сушене в която има разположени множество канали (на снимката), през които преминава топлият въздух.  Топлият въздух се подава от горелка (газова/нафтова, или от топлообменник захранван от котел  или генератор на горещ въздух на био гориво), като от срещуположната страна на сушилнята се засмуква от вентилатор разположен в основата.

 В зоната за сушене постоянно подаваният поток от топъл въздух се разпределя равномерно с помоща на насочващи канали, и преминава на няколко пъти  през сушащото се зърно, утилизирайки максимално подаваната топлина. В тази част на сушилнята има датчик за влажност отчитащ текущото съдържание на влага в продукцията.

След достигане на желаната влажност зърното попада в зоната за охлаждане охлаждайки се естествено. От тук през автомтично контролиран отвор разположен в долната страна на сушилнята зърното бива извеждано върху шнек или лентов транспортьор.                                      

 Данни за гамата сушилни, в зависимост от желана производителност за пшенице и царевица са дадени в долната таблица. Числото след инициалите LI дава информация за броя на модулите на съответната сушилня. Така например LI  14 означава, че сушилняна е изградена от 14 бр. модули с 4 реда канали – два реда нагнетателни и два реда изпускателни.

Сушилни за зърно

Вертикалните сушилни тип LI на Лимес Иновейшън се използват за сушене на зърно, царевица, пшеница, ечемик и други зърнени култури  които се нуждаят от намаляване на процентното им съдържание на влага до съответните стандартни стойности.

  • Модел: Сушилни за зърно
  • Наличност: В наличност
  • $0.00
  • без ДДС: $0.00