Коробелачка

Съоражението е предназначено за грубо корообелване на дървени трупи с диаметър от 70 до 280 мм и с дължина до 1500 мм. Състои се от рама от две нива изпълнена от заварочна конструкция от стоманени профили.

На долното ниво, фиг. 2, са монтирани 7 роторни вала, лагерувани в двата си края в самонагаждащи лагери (поз. 19 до  поз.25 - фиг.2), въртящи се с 50 об/мин. На валовете са заварени по 6 бр. петоъгълни плочи от дебелостенна конструкционна стомана. Върховете им са наварени с твърдосплавни електроди– HRC50 – за повишаване на износоустойчивостта им.


Задвижват се посредством галови вериги (поз.8 - фиг.2) от редуктор   (поз. 1Д- фиг.1), който получава движение от ел. двигател с мощност 5,5 кВт/965 об/мин (поз.2Д - фиг.1). На горното ниво са монтирани три притискащи ролки (поз.15, 16 и 17 - фиг.3), изпълнени като стоманенозаварена конструкция от плътен вал, върху които посредством странични франци е заварен цилиндър от дебелостенна безшевна стоманена тръба. По образуващата на цилиндъра са заварени стоманени ъглови профили. По върховете им са наварени участъци с твърдосплавни електроди – HRC50 –за поввишаване на износоустойчивостта им и за създаване на грапавост, която да способства за повишаване на степента на корообелвоне. Лагеруват в самонагаждащи лагери на рамена от профилна правоъгълна тръба, въртят се с 50об/мин. Задвижват се с галови вериги (поз.4 – фиг.3), получаваща двищжение от редуктор (поз.1Г – фиг.1), задвижван от ел.двигател с мощност 5,50 кВт/965 об/мин. (поз.2Г– фиг.2). Рамената на ролките имат възможност да извършват махово движение за поемане на дървени трупи с различен диаметър. За целта за всяка ролка работи двойка хидравлични цилиндри (поз.10 - фиг.1), които в долния си обем се захранват гравитачно с хидравлично масло от  резервоар с работен обем 35 литра (поз.26 – фиг.1), а щуцерът на горният им отвор е затворен с тапа. При постъпване на дървени трупи на долното ниво, притискащите ролки (поз.15, 16 и 17 - фиг.3)  започват да извъришван махово движение нагоре, при което хидроцилиндрите засмукват масло в долния си обем, а в горния обем нагнетяват намиращият се там въздух. При излизане на трупите или при внасяне на трупи с по-малък диаметър, нагнетеният въздух се разширява (ефектът на пружината) и изтласква обратно маслото намиращо се в долния обем на хидроцилиндрите, което блогодарение на бавното връщане на маслото се осигурява плавно и безударно действие на притискащите ролки. Инсталирана ел.мощност 11,0 кВт.


Електрозахранването се  осъществява през ел.табло 380V/16А (поз.27 – фиг.1) с главен пресъсвач и пуск/стоп кнопки за двигателите 2Д и 2Г – фиг.1Коробелачка


Съоражението е предназначено за грубо корообелване на дървени трупи с диаметър от 70 до 280 мм и с дължина до 1500 мм. Състои се от рама от две нива изпълнена от заварочна конструкция от стоманени профили.

  • Модел: Коробелачка
  • Наличност: В наличност
  • $0.00
  • без ДДС: $0.00